Publicerad

Tillsammans med Ferrari har Cobra hittat farten!

Efter F8 kommer F9 och den här gången har de tagit hjälp av Ferrari för att hitta hastigheten i klubban och även i bollen.

Så varför har Ferrrari varit med på ett hörn? För att optimera aerodynamiken tillsammans med en låg tyngdpunkt för att bollen inte ska få för mycket spinn.

Detta har de lyckats med! De har höjt själva midjan på drivern för att minska luftmotståndet och sen adderat en ”köl” längst bak under sulan för att sänka tyngdpunkten och därmed spinnen.

På F8 introducerades CNC Precision Milled träffytan som självklart finns på F9an. Det gör att Cobra kan lägga trampolineffekten så nära maximalt som möjligt innan polisen kommer och griper dem.

En nyhet för året är kronans form. Kolfibertoppen har välvda kanter för att stabilisera klubbhuvudet och göra drivern än mer aerodynamisk.

 

Som jag säger i klippet….fantastisk fart i bollen tillsammans med bra klubbhastighet. Vanligtvis när man lyckas bygga en driver som ökar klubbhastigheten så ökas inte bollhastigheten på samma sätt. Men i det här fallet gör det de, och jag ska förklara varför.

Cobra har valt att INTE göra drivern lättare för att uppnå högre klubbhastighet, de har bibehållit totalvikten och fokuserat på aerodynamiken. Att öka klubbhastigheten genom att göra den lättare resulterar vanligtvis inte i en högre bollhastighet. Det behövs en viss massa för att få fart ut i bollen.

Med Cobra F9 tittar en lite högre klubbhastighet fram tillsammans med en lite högre bollhastighet.

En väldigt bra komponerad driver av Cobra enligt mig.